Katero igro igraš?

Katero igro igras?

Prvi slovenski prevod knjige Erica Berna: Games People Play, ki jo je prevedel Martin Bertok, PTSTA psihoterapevt, je obenem prvi prevod katerekoli Bernove knjige v slovenščino.

Knjiga, ki govori o psiholoških igrah, je namenjena vsem, ki se ukvarjate z ljudmi, predvsem pa psihoterapevtom, študentom psihoterapije, psihologom, socialnim delavcem, svetovalcem, učiteljem, vzgojiteljem, vodjem, managerjem, trenerjem, coachom...

 

O knjigi

Transakcijska analiza ( TA ) je teorija osebnosti in sistemska psihoterapija za osebnostno rast in osebnostno spremembo. Kot psihološka in socialna teorija predstavlja celovit znanstveno-humanistični pristop. Njen utemeljitelj, ameriški psihiater Eric Berne, jo je ob neki priložnosti označil kot »predobra, da bi bila samo za bolne«. Njen razvoj, katerega začetki sežejo v 60. leta prejšnjega stoletja, je najbrž presegel vsa pričakovanja svojega ustanovitelja že za časa njegovega življenja.

V sodobni evropski psihoterapevtski misli in praksi je TA prisotna v 33. strokovnih združenjih in več kot tridesetih  državah (med njimi tudi v Sloveniji).

Ericu Bernu dolgujemo izredno jasno in pronicljivo teorijo osebnosti, komunikacije, psihopatologije in predvsem učinkovit psihoterapevtski pristop, ki omogoča terapijo klinično zapletenih stanj .

Knjiga, ki je pred vami, je doslej presegla 5 milijonov prodanih izvodov tudi za to, ker ni namenjena le strokovnemu bralcu, temveč vsem radovednežem, ki želijo bolje razumeti dogajanje v medčloveških odnosih in jih izboljšati.

Psihološke igre so pred-zavedni načini komuniciranja, s katerimi si vedno znova zagrenimo predstavo o sebi in so-ljudeh. Če je psihoanaliza podala osnovni vpogled v psihodinamiko nevroz, nam je Berne nevrozo nazorno osvetlil tudi kot vrsto medčloveških odnosov, s katerimi si jo lahko drug drugemu »pomagamo« vzdrževati in krepiti.

Katero igro igraš? je vprašanje, ki ga je avtor s tem svojim delom na izviren način zastavil bralcem že v več kot petnajstih - tokrat prvič tudi v našem, slovenskem jeziku.

 

Cena 29,50 eur in poštnina 2,5€.

Knjiga je razprodana

Primorc Primorcu

Primorc PrimorcuIzšla je nova zbirka psihoaforizmov iz zbirke psihoterapija ulice.

Identiteta je stavba, ki potrebuje trdne temelje in nadstropja, da lahko raste v nebo. Sprejmi se kar si, tudi v svoji regionalno-kulturni pripadnosti in lažje ostaneš državljan sveta, različen od drugih in drugim enak.

 

Cena 8 eur in poštnina2,5€.

Psihoforizmi

Psihoforizmi

Knjižica ima namen bralca naslavljati razvedrilno, obenem, pa naslavlja psihoterapevtsko tematiko kolektivnega vsakdana modernega človeka-slovenca predvsem.

 

Cena 8 eur in poštnina 2,5€.

Knjižna naročilnica

Stroški pošiljanja niso vključeni v ceno ( možen je osebni prevzem ).

 

Izpolnite polja v spodnjem obrazcu ter kliknite na naroči.

Na vaš e-mail naslov boste prejeli navodila s podatki za plačilo!

Hvala, IPTA

 
Ta spletna stran uporablja piškotke Beri naprej ...