Katero igro igraš?

Ena knjiga za vse čase

 

Knjiga, ki govori o psiholoških igrah, je namenjena vsem, ki se ukvarjate z ljudmi, predvsem pa s psihoterapevtskim, študijsko psihoterapevtskim, svetovalnim delom,, psihologom, socialnim delavcem, svetovalcem, učiteljem, vzgojiteljem in , vodjem različnih organizacijskih ravni.

O knjigi

Transakcijska analiza ( TA ) je teorija osebnosti, interpersonalne sistemskosti in aplikativna psihoterapija za vzpodbujanje osebnostne rasti in  spremembe. Kot psihoterapevtska, psihološka in socialno vedenjska teorija predstavlja celovit znanstveno-humanistični pristop. Njen utemeljitelj, ameriški psihiater Eric Berne, je transakcijsko analitično hermeneutiko ob neki priložnosti opredelil kot »predobra, da bi bila samo za bolne« in jo s tem dodatno naznačil  tudi kot socialno prevencijsko in ne izključno  kot klinično tretmansko. Njen razvoj katerega začetki sežejo v 60. leta prejšnjega stoletja, je v tej meri najbrž presegel vsa pričakovanja svojega ustanovitelja že za časa njegovega življenja.

V sodobni evropski psihoterapevtski misli in praksi je TA prisotna v 33. strokovnih združenjih (Vključno z EAP-European association for psychotherapy), več kot 50ih  državah, med njimi tudi v Sloveniji.

Avtorju dolgujemo izredno jasno in pronicljivo teorijo osebnosti, komunikacije, psihopatologije in predvsem učinkovit psihoterapevtski pristop, ki omogoča terapijo klinično zapletenih stanj .

Knjiga, ki je pred vami, je doslej presegla 5 milijonov prodanih izvodov tudi za to, ker ni namenjena le strokovnemu bralcu, temveč vsem radovednežem, ki želijo bolje razumeti dogajanje v nas samih in v medčloveških odnosih, ter jih izboljšati.

Psihološke igre so pred-zavedni načini komuniciranja, s katerimi si vedno znova zagrenimo predstavo o sebi in so-ljudeh. Če je psihoanaliza podala osnovni vpogled v psihodinamiko nevroz, nam je Berne nevrozo nazorno osvetlil tudi kot vrsto medčloveških odnosov, s katerimi si jo lahko drug drugemu »pomagamo« vzdrževati in krepiti.

 

Knjiga vsebuje uvodna poglavja, ki osebnostno strukturo motivacijska izhodišča in komunikacijske odnose posameznika opišejo z terminologijo, ki je lahko razumljiva tudi povprečnemu- laičnemu bralcu, kar oboje olajša vpogled v glavno poglavje psiholoških iger. Večina iiger in njhovih glavnih variant je podana sistematično in

s primeri, ki omogočajo njihovo lažjo pepoznavo in asociativnost na vsakdanje odnosno izkustvo izkustvo bralca.

Z izjemo dobrih, so igre korak v napačno smer osebnostne rasti in oddaljevanje od neposredne zavestnosti, spontanosti n naše sposobnosti za medčloveško etično korektno bližino v njenih različnih dimenzijah.

 

Katero igro igraš? je vprašanje, ki ga je avtor s tem svojim delom na izviren način zastavil bralcem že v več kot petnajstih - tokrat že tretjič tudi v našem, slovenskem jeziku.

 

Cena 29,50 eur in poštnina 2.50 Eur

Vaš izvod vam bomo poslali po prejetem nakazilu na :

Društvo Odstiranja
TRR: SI56 6000 0000 0607 485 (HRANILNICA LON d.d. Kranj)
DAVČNA številka: 99546272
MATIČNA številka: 4083857

 

Ob naročilu (obrazec spodaj) vnesite tudi vaš e naslov:[

Knjigo lahko prevzamete tudi na inštitutu IPTA Ob Ljubljanici 26a po predhodnem časovnem dogovoru: info@ipta.si  041789118 

 

 

Transakcijska analiza v psihoterapiji

Na voljo še nekaj izvodov slovenskega prevoda najpogosteje citiranih textov s strani transakcijskih analitikov - E. Bernovega knjižnega dela Transactional analysis in psychotherapy 

Poštno naročilo na info@ipta.si

 

Cena 29.50 eur in poštnina.

Ob naročilu  vnesite tudi vaš e naslov

 

Primorc Primorcu

Izšla je nova zbirka psihoaforizmov iz zbirke psihoterapija ulice.

Identiteta je stavba, ki potrebuje trdne temelje in nadstropja, da lahko raste v nebo. Sprejmi se kar si, tudi v svoji regionalno-kulturni pripadnosti in lažje ostaneš državljan sveta, različen od drugih in drugim enak.

 

Cena 8 eur in poštnina2,5€.

 

Ni več v prodaji.

Psihoforizmi

Knjižica ima namen bralca naslavljati razvedrilno, obenem, pa naslavlja psihoterapevtsko tematiko kolektivnega vsakdana modernega človeka-slovenca predvsem.

 

Cena 8 eur in poštnina 2,5€.

 

Ni več v prodaji

Knjižna naročilnica

Stroški pošiljanja niso vključeni v ceno ( možen je osebni prevzem ).

 

Izpolnite polja v spodnjem obrazcu ter kliknite na naroči.

Na vaš e-mail naslov boste prejeli navodila s podatki za plačilo!

Hvala, IPTA

 
Ta spletna stran uporablja piškotke Beri naprej ...